Prosty Deser Creme Brulee
Prosty deser Creme Brulee może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 545 kalorii, 7G białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka jaj, ciężką śmietanę, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 38%. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Crème de Marrons Chestnut Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ubić 3 łyżki cukru i śmietany w misce mikrofalowej, aż dobrze się połączą; podgrzać mieszaninę w kuchence mikrofalowej, aż się ogrzeje, 1 do 2 minut i ponownie ubić, aby rozpuścić cukier.
Ubić żółtka i ekstrakt z wanilii na gładką masę.
Wlać śmietanę w 2 ramekiny. Ustaw ramekiny na patelni i wlej tyle gorącej wody, aby dotrzeć do połowy boków ramekinów.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż desery śmietankowe są ustawione, ale nadal lekko jiggly po wstrząśnięciu, około 50 minut.
Wyjąć ramekiny z gorącej wody i schłodzić w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
Posypać 1 łyżkę cukru równomiernie na wierzchu każdego deseru. Użyj palnika kuchennego lekko tosty i stopić cukier polewa aż brązowy i bąbelkowy, o 30 sekund.
Przed podaniem ostudzić polewę cukrową. Aby służyć, użyj łyżki do złamania chrupiący cukier otworzyć odsłonić kremowy deser pod spodem.