Prosty Biały Chleb
Prosty biały chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 59 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oleju roślinnego, masła, beztłuszczowego mleka w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Spróbuj Prosty Biały Chleb, Prosty biały chleb robiony W Domu, oraz Prosta biała fasola Cezar z ziołowym pieczywem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Dodaj pozostałą wodę, suche mleko, olej, cukier, sól,i 3 szklanki mąki; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości przez 3 minuty, lub do gładkiej. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uformować miękkie ciasto.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 6 do 8 minut.
Umieść w nasmarowanej misce, obracając raz, aby nasmarować powierzchnię. Przykryj miskę wilgotną ściereczką.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Rozwałkować ciasto i podzielić na pół. Kształtować w bochenki.
Umieść w dwóch nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9 X 5 x 3 cale. Nasmaruj wierzchy bochenków i przykryj wilgotną szmatką.
Odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 35 minut, lub do złotego koloru.
Wyjmij chleb z patelni, aby ostygł na stojakach z drutu.
Posmarować roztopionym masłem lub margaryną.