Prosta Szarlotka Z Jagodami
Prosta Szarlotka z jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz sól, masło, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Prosta Szarlotka Z Jagodami, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Do skórki: w robocie kuchennym dodaj mąkę i szczyptę soli. Pulsuj bardzo delikatnie, aby się zmiksować.
Dodać masło równomiernie wokół mąki i szybko pulsować, aż mąka przypomina małe kruszy. Powoli wlać wodę przez dziobek, aż ciasto zacznie się łączyć.
Usuń i szybko uformuj dysk. Szczelnie przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Tymczasem do nadzienia: w dużej misce dodaj jagody, jabłka, cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon, sok z cytryny i szczyptę soli. Wymieszać do połączenia i odstawić.
Wyjąć ciasto z lodówki i umieścić na lekko posypanej mąką powierzchni. Delikatnie obróć dysk w okrąg wystarczająco duży, aby zmieścił się w patelni do ciasta i pozostaw 3-calowy zwis. Ciasto powinno mieć grubość około 1/8 cala. Za pomocą noża do pizzy przyciąć krawędzie ciasta.
Umieść ciasto na patelni i naciśnij delikatnie do dołu i boków, aby dopasować ciasto do patelni.
Wlać nadzienie owocowe, a następnie równomiernie rozsypać masło na wierzchu ciasta. Złóż dodatkowe ciasto, które zwisa z krawędzi na górze, aby utworzyć górną część skorupy pie. Zostaw dziurę w centrum wentylacji.
Ubijamy jajko z 1 łyżeczką wody i umywamy wierzch jajkiem, a następnie posypujemy cukrem.
Umieścić w piekarniku i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 35 protokół.
Niech ciasto odpocząć co najmniej godzinę przed podaniem niech zestaw napełniania.