Prosciutto żeberka stojące pieczone z figami
Prosciutto żeberka stojące pieczone z figami to bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 110 g tłuszczu, oraz w sumie 1326 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 9,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól koszerna, szalotki, stojące żeberka pieczone, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest idealny do valentin day. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczenie Żeber Stojących, Pieczenie Żeber Stojących, oraz Pieczenie Żeber Stojących.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F i ułóż stojak w dolnej trzeciej.
Połącz 1 łyżkę oleju, czosnek, 1 łyżkę soli, rozmaryn i 2 łyżeczki pieprzu w misce i wymieszaj, aby połączyć. Rub mieszaninę na całej pieczeń i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. (Można to zrobić do 12 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej podczas nagrzewania piekarnika).
Nakładać prosciutto na mięsistą stronę pieczenia i zabezpieczyć na miejscu sznurkiem kuchennym, związać pieczeń, biegnąc sznurkiem równolegle do kości. Ułóż pieczeń w dużym stojaku do pieczenia, od strony kości w dół. Pieczeń, aż mięso jest ładnie rumiane, o 25 protokół.
Umieść figi i szalotki w misce i dodaj pozostały 1 łyżkę oleju, ocet i miód. Dobrze doprawić solą i pieprzem, do smaku i wymieszać.
Dodaj mieszaninę fig do patelni, zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F i piecz przez kolejne 1 godzinę i 10 minut. Baste warzywa od czasu do czasu, aż temperatura wewnętrzna rejestruje 115 do 120 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. (Upewnij się, że termometr jest dokładnie w środku pieczenia.)
Wyjmij pieczeń z piekarnika i przenieś na deskę do krojenia. Przykryj szczelnie folią aluminiową i pozostaw mięso na 20 do 30 minut.
Usuń sznurek kuchenny, wyrzeźb i przenieś na talerz do serwowania.
Podawać z figami i cebulą.