Prosciutto al Forno: szynka pieczona
Prosciutto al Forno: pieczona szynka może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 645 kalorii, 50g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mąkę, liście rozmarynu, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką, Zucchine Al Forno Con Parmigiano-Reggiano E Prosciutto, oraz Finocchio Al Forno (koper włoski pieczony w śmietanie).
Instrukcje
Umieść szynkę w dużej, odpornej na działanie pieca zapiekance. W małej misce, połączyć sok z cytryny, liście laurowe, rozmaryn i czosnek i wlać mieszaninę na szynkę, pocierając wszystko, aby upewnić się, że jest równomiernie przykryte. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 12 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przykryć szynkę folią aluminiową i piec w piekarniku 1 1/2 godziny, obracając go od czasu do czasu.
Wyjąć z piekarnika, zalać winem i grappą i wrócić do piekarnika, aby gotować przez kolejne 1 1/2 godziny.
Wyjmij szynkę z piekarnika i umieść ją na stojaku do ostygnięcia.
Usuń nadmiar tłuszczu z patelni i umieść patelnię na małym ogniu.
Dodać bulion z kurczaka i wymieszać drewnianą łyżką na średnim ogniu, aby usunąć rumiane kawałki z patelni.
Ubić mąkę i masło i nadal mieszać na małym ogniu, aż soki z patelni zgęstnieją i utworzą SOS. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wyjąć do małej miseczki lub sosu.
Szynkę pokroić w plasterki i od razu podawać z sosem.