Ciasto z musem Mango z kokosowym Dacquoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z musem z Mango z kokosowym Dacquoise. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, mango, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kremowe batoniki z musem kokosowym Mango z kokosową skórką, Orzech laskowy Dacquoise z musem czekoladowym i kandyzowanymi orzechami laskowymi, oraz Mus Z Mango, Limonki I Kokosa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. Linia kilka arkuszy do pieczenia z pergaminem. Weź 3 " formy pierścień (lub jakiejkolwiek formy rozmiar chcesz użyć) i śledzić kilka okręgów na arkuszach pergaminu, aby pomóc ci podczas rury bezy. Odwróć arkusze pergaminu (aby nie dostać atramentu na bezach).
Połącz kokosowy, migdałowy posiłek i cukier cukierniczy w robocie kuchennym. Proces aż do pełnego połączenia i bardzo dobrze. Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Połącz białka jaj i śmietanę z kamienia w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki. Ubijaj na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.Po uruchomieniu miksera wlać cukier w wolnym strumieniu. Kontynuuj ubijanie, aż beza stanie się sztywna i błyszcząca.
Dodać około jednej czwartej bezy do mieszanki mączki migdałowej i ostrożnie złożyć dużą gumową szpatułką.
Dodaj resztę bezy i złóż, uważając, aby nie opróżnić bezy za bardzo.Zeskrobać bezę do worka z ciastem wyposażonego w gładką okrągłą końcówkę 1/2". Wymieszaj bezę na przygotowane arkusze, układając spiralę, aby wypełnić każdy ze śledzonych okręgów.
Piec około 30-40 minut, obracając w połowie, aż bezy będą jasnobrązowe i suche w dotyku. Może to potrwać dłużej w zależności od wilgotności w kuchni.
Umieścić wodę w małej misce i posypać żelatyną.
Niech kwitną na około 5 minut.W międzyczasie przecier z mango i cukier Połącz w średnim rondlu.
Umieścić na średnim ogniu i mieszać, aż się rozpuści.
Dodaj żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Uwaga: mieszanina mango powinna być wystarczająco ciepła, aby stopić żelatynę. Jeśli nie jesteś pewien, zawsze możesz podgrzać mieszaninę żelatyny, aby upewnić się, że jest płynna przed dodaniem jej do mango.Przechowywać mieszaninę w lodówce przez około 10 minut, aby ostygła.Ubić śmietanę na miękkie szczyty. Złóż około jednej trzeciej do mieszaniny mango.
Dodaj resztę kremu i ostrożnie złóż, aż do włączenia.Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub papierem woskowym.
Umieść 3 " pierścień formy na arkuszu. Linia każdy pierścień z paskiem octanu (można je znaleźć w sklepach dostawy ciasto w rolkach, lub można wyciąć kawałek, aby dopasować).
Umieścić dacquoise rundy na dole każdego pierścienia. Wypełnij każdą formę do połowy musem z mango.
Śmietanę i cukier cukierniczy połączyć w mikserze stojącym wyposażonym w nasadkę do ubijania. Bicz na średnich prędkościach do miękkich szczytów. Top każde ciasto (jeszcze w formach) z niektórych bitą śmietaną i ponownie przechowywać w lodówce podczas pokroić Mango.
Mango przeciąć na pół, odrzucając dół, i odciąć skórkę. Pokrój połówki mango na cienkie 1/8 " grube plastry.Ułóż plasterki na ciastach w formacji róży, zaczynając od środka i ćwicząc. Być może będziesz musiał przyciąć niektóre elementy, aby pasowały.Wypchnij ciasta z form i odetnij paski octanu.
Serwuj natychmiast (jeśli nie chcesz jeszcze serwować, nie odmaluj, dopóki nie będziesz gotowy do serwowania).