Prime Rib Au Jus z puddingiem Yorkshire
Prime Rib Au Jus z puddingiem Yorkshire może być tylko sos, którego szukasz. Na $8.99 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1478 kalorii, 70g białka, oraz 111g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz zapas wołowiny, pieczeń z żeberek wołowych, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 60 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 91%. Podobne przepisy to Pieczone żeberka wołowe z budyniem Yorkshire, Żeberka Mini Prime i puddingi Yorkshire, oraz Pudding Yorkshire.
Instrukcje
Umieść pieczoną kość w dół w patelni do pieczenia i użyj ostrego noża do parowania, aby wbić 24 małe otwory o głębokości 1 cala na całej pieczeni. Do każdego otworu posmaruj kawałkiem czosnku.
Posypać 3/4 łyżeczki soli i dużą ilością czarnego pieprzu. Pozostawić pieczeń w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Spowoduje to schłodzenie i pozwoli na bardziej równomierne gotowanie mięsa.
W międzyczasie ubić jajka i mleko ze szczyptą soli, aż będą gładkie. Wymieszać z mąką, aż będzie gładka. Przykryć ciasto Yorkshire pudding i umieścić w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Gotować pieczeń w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, a następnie obniżyć ciepło do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuować pieczenie, aż termometr mięsny umieszczony w środku mięsa osiągnie 140 stopni F (60 stopni C), około 1 godziny.
Po zakończeniu pieczenia wyjmij go z patelni do pieczenia, przykryj folią aluminiową i pozostaw w ciepłym miejscu podczas robienia puddingu Yorkshire. Odmierz 1/2 szklanki tłuszczu wołowego i podziel na 12 puszek muffinów; wylej pozostały tłuszcz, ale zachowaj patelnię do pieczenia, aby zrobić jus.
Umieść wypełnione tłuszczem puszki na muffinki w piekarniku i obróć temperaturę do 425 stopni F (220 stopni C).
Niech puszki muffinki rozgrzać przez 10 minut, a następnie wypełnić 3/4 pełne schłodzonym cieście i powrócić do piekarnika.
Piec 20 do 25 minut, aż budynie wzrosły wysokie i są złotobrązowe.
Podczas pieczenia puddingów Yorkshire umieść patelnię na piecu na średnim ogniu. Wymieszać z winem i doprowadzić do duszenia podczas skrobania do rozpuszczenia kapieli z patelni; wlać bulion wołowy i powrócić do duszenia. Gotować 10 minut, następnie przecedzić i podawać z pieczeniem i budyniem.