Precel dorsz w sosie morelowym Dijon
Dorsz w skorupkach precla z sosem morelowym Dijon może być właśnie głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 4 porcje z 385 kalorii, 24g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 28 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pietruszkę o płaskich liściach, pół na pół, sos sałatkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżką wynik 61% to danie jest solidne. Spróbuj Super Precel Kurczak z pikantnym sosem miodowym Dijon, Orzechowo-skorupowy Halibut z sosem śmietanowym Dijon, oraz Precel-chipsy marynowane z sosem musztardowym podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos sałatkowy i przyprawioną sól w małej misce. Precle impulsowe w robocie kuchennym, aż precle zostaną drobno posiekane, pozostawiając kilka małych kawałków; to daje około 1 szklanki.
Miejsce w płytkim talerzu.
Rozłożyć każdą stronę ryby mieszanką sosu sałatkowego; obtoczyć pokruszonymi precelkami.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Smażyć rybę powoli, gotując 3 do 4 minut z każdej strony (lub do momentu, gdy złocistobrązowa i temperatura wewnętrzna osiągnie 145 Stopni F), dodając dodatkowy olej, jeśli to konieczne. Trzymaj ryby w cieple.
Konfitury morelowe, musztardę Dijon i pół na pół ubić w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż sos będzie kremowy i lekko zgęstnieje.
W razie potrzeby udekorować świeżą posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa naprawdę dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy ściśle skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z nutami pestek, wykazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspartą elegancką kwasowością i pikantnością, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.