Prażone szparagi, pomidory i cebula
Prażone szparagi, pomidory i cebula to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka soli, cebuli perłowej, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Miska ryżowa ze stekiem, pieczonymi pomidorami i szparagami oraz karmelizowanymi grzybami i cebulą, Pieczone pomidory cebula i cukinia, oraz Pieczone pomidory i cebula na grzance.
Instrukcje
Pokryć 2 blachy do pieczenia sprayem do gotowania.
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę, posypać cukrem i 1/4 łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka i złocista, o 6 protokół. Odstawić.
Zerwać twarde końce szparagów i wyrzucić.
Połączyć z pozostałych 1 łyżeczka oleju, i pozostałe 1/4 łyżeczka soli w dużej misce; wrzucić do herbu.
Szparagi rozprowadzić równomiernie na przygotowanych patelniach.
Umieścić pomidory w misce, która odbyła szparagi, i wrzucić do pokrycia je w pozostałej oleju i soli.
Smażyć szparagi 10 minut lub do jego jaskrawo kolorowe i jeszcze chrupiące. (Przepis można przygotować do tego momentu do dnia poprzedzającego.)
Dodać mieszankę cebuli i pomidorów do patelni; gotować 5 minut lub aż pomidory są podgrzewane.