Prażone Przyprawy Rub Migdały

Need a bezglutenowa, pierwotna, przyjazna dla fodmap i wegetariańska marynata? Tosty przyprawa Rub migdały może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1023 kalorii. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka nasion kopru włoskiego, sól koszerna, california chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 42 minuty. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Hiszpańskie przekąski: gorące oliwki z cytrusami i przyprawami, migdały Marconan, papryka Tostowana ciecierzyca, oraz Cynamonowe Prażone Migdały dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Migdały blanszujemy we wrzącej wodzie, aż Skórki się odkleją.
Roztopić masło na dużej patelni żaroodpornej na umiarkowanym ogniu i gotować, aż zmieni kolor na jasnobrązowy i pachnie orzechowo.
Dodać migdały i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, na umiarkowanym ogniu, aż migdały zaczną kolor, o 5 protokół, płaszcz i wrzucić w mieszance przypraw dokładnie.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż migdały są średnio brązowe, o 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika, posmakować smaku, dodać więcej mieszanki przypraw lub soli, jeśli to konieczne. Wróć do piekarnika na kolejne 5 minut.
Przenieś orzechy na patelnię z prześcieradłami; będą chrupiące, gdy ostygną. Przechowywać schłodzone migdały w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. (Zobacz notatkę Cooka)
Toast nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Kiedy Koper zmieni kolor na jasnobrązowy, pracuj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i wrzuć, Wrzuć, Wrzuć, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przekręć mieszankę przypraw na talerz, aby ostygła. Umieścić w blenderze z chili w proszku, sól, i cynamon i miksować, aż przyprawy są równomiernie zmielone. Jeśli masz mały młynek do przypraw lub młynek do kawy przeznaczony do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Wlać do miski i wrzucić z pozostałymi składnikami.
Toasting odświeża przyprawy, uwalnia ich oleje i czyni je bardziej pachnącymi, a także dodaje nowy wymiar smaku. Przechowywać mieszankę przypraw w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrozić.
Posmakuj chili w proszku i, jeśli jest zbyt ostry i gorący, zmniejsz ilość. Kalifornijskie chiles są prawie słodkie, nie gorące.