Prażone buraki z glazurą balsamiczną

Prażone buraki z glazurą balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych buraków z glazurą balsamiczną. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Mieszanka niedrogiego octu balsamicznego, sól koszerna, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 345 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną, Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek, oraz Prażone Buraki Z Octem Balsamicznym, Czosnkiem I Tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Usunąć liściaste łodygi i korzenie buraków i obierać każdą z nich obieraczką do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
3
Pokroić buraki w kawałki 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4
Pokrojone buraki ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia i wymieszać z oliwą i solą. Piecz, aż buraki będą miękkie po przekłuciu cienkim ostrzem noża, 35 do 40 minut, rzucając raz łopatką w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Tymczasem, połączyć ocet i syrop klonowy w małej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się o około połowę(jeśli lekko pokryje tył metalowej łyżki). Zwróć szczególną uwagę i pamiętaj, aby nie nadmiernie go zmniejszyć; bardzo szybko przechodzi ze słodkiego i syropowego do spalonego i twardego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Polewę wrzucić z prażonymi burakami i schłodzić, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn