Prażone buraki i korzeń selera z kozim masłem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych buraków i korzenia selera z kozim masłem. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 218 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz małe buraki, bulion warzywny, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Prażone buraki i korzeń selera z kozim masłem, Prażony korzeń selera i marchew, oraz Pieczony korzeń selera i rzodkiewki.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia wrzucić buraki z olejem. Przykryć folią i piec około 1 godziny, aż buraki będą miękkie po przekłuciu.
Niech ostygnie lekko, następnie obrać buraki i pokroić je w małe kliny.
W dużej, głębokiej patelni, podgrzać 2 łyżki masła koziego.
Dodać korzeń selera i gałązki tymianku i lekko doprawić solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane w miejscach, o 5 protokół.
Dodać 1/4 szklanki bulionu i dusić na umiarkowanym ogniu, aż prawie odparuje, o 2 protokół.
Dodaj pozostały czas, 1/4 szklanki na raz, i gotować, aż korzeń selera będzie miękka, 8 do 10 minut w sumie. Wymieszać w buraki i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół. Wyrzucić gałązki tymianku. W pozostałej 1 łyżce koziego masła doprawić solą i pieprzem.