Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną

Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną
Prażone czerwone i żółte buraki z balsamiczną glazurą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 20 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 55 i kosztuje 22 grosze za porcję. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz buraki, wodę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Prażone buraki z glazurą balsamiczną, Prażone Buraki Żółte - 2 Punkty, oraz Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. przycinaj warzywa z buraków i rezerwuj na inne użycie. Buraki dobrze umyć, ale nie obrać i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia. W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wlać mieszaninę na buraki i wrzucić, aby całkowicie je pokryć.Przykryć naczynie folią aluminiową i piec, aż buraki będą miękkie po przekłuciu szaszłykiem, 45 do 55 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Wyjąć z piekarnika, odkryć i ostudzić przez 10 minut.W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj ocet balsamiczny i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Nadal gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Zdjąć z ognia.Buraki obrać ze skórki, a następnie pokroić w poprzek na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
5
Umieścić w rozgrzanej misce i skropić glazurą balsamiczną. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić do obtarcia i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Glazura BalsamicznaGlazura Balsamiczna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje55
Ocena Zdrowia1
Magazyn