Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną
Prażone czerwone i żółte buraki z balsamiczną glazurą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 20 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 55 i kosztuje 22 grosze za porcję. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz buraki, wodę, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Prażone buraki z glazurą balsamiczną, Prażone Buraki Żółte - 2 Punkty, oraz Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. przycinaj warzywa z buraków i rezerwuj na inne użycie. Buraki dobrze umyć, ale nie obrać i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia. W małej misce wymieszaj razem oliwę z oliwek i wodę.
Wlać mieszaninę na buraki i wrzucić, aby całkowicie je pokryć.Przykryć naczynie folią aluminiową i piec, aż buraki będą miękkie po przekłuciu szaszłykiem, 45 do 55 minut.
Wyjąć z piekarnika, odkryć i ostudzić przez 10 minut.W międzyczasie w małym rondlu wymieszaj ocet balsamiczny i brązowy cukier. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Nadal gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, około 10 minut.
Zdjąć z ognia.Buraki obrać ze skórki, a następnie pokroić w poprzek na cienkie plasterki.
Umieścić w rozgrzanej misce i skropić glazurą balsamiczną. Doprawić solą i pieprzem, wrzucić do obtarcia i od razu podawać.