Prawdziwe Masło Klonowe
Prawdziwe masło klonowe może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje $2.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 36%. Spróbuj Prawdziwe Kanadyjskie Tarty Z Masłem, Real St. Louis Gooey Butter Cake, oraz Domowe Żółte Ciasto Mix: Prawdziwe Składniki, Naprawdę Szybko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij zlew co najmniej 6 cali bardzo zimnej wody przed rozpoczęciem gotowania rozprzestrzeniania.
W dużym garnku na średnim ogniu doprowadzić syrop klonowy i syrop kukurydziany do wrzenia. Gotować syrop, aż termometr cukierki czyta dokładnie 232 stopni F / 112 stopni C., mieszając od czasu do czasu. Prawidłowa temperatura jest bardzo ważna w tym procesie.
Gdy syrop osiągnie odpowiednią temperaturę, zdejmij patelnię z ognia i ostrożnie opuść ją do zimnej łaźni wodnej. Pozostaw syrop do odpoczynku i ostygnięcia, aż osiągnie 70 stopni F / 20 stopni C, około 30 minut.
Gdy syrop osiągnie 70 stopni F, wyjmij garnek z zimnej łaźni wodnej i ubijaj schłodzony syrop mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż syrop utworzy kremowy, gęsty spread, około 3 minut.
Rozprowadzić do pojemnika, przykryć i dojrzewać w lodówce przez około 2 godziny przed podaniem. Masło klonowe będzie przechowywane w lodówce do miesiąca. Jeśli schłodzone masło klonowe jest zbyt trudne do rozprowadzenia bezpośrednio z lodówki, pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej.