Praliny z bekonem z Nowego Orleanu
Przepis New Orleans Bacon Pralines można przygotować w około 1 godzinę i 55 minut. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 18 osób i kosztuje 64 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 4 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli kuchennej, ciężkiej śmietanki, brązowego cukru i orzechów pekan. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 13% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują praliny w stylu nowoorleańskim, praliny z maślanką i bekonem i Ah Shucks! Ostrygi BBQ z bekonem, jak robią to w Nowym Orleanie..
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: termometr cukierniczy
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż 1 blachę z brzegiem grubą folią, a drugą papierem pergaminowym.
Umieść ruszt do pieczenia nad wyłożoną folią blachą i ułóż plastry boczku obok siebie, ale tak, aby nie nachodziły na siebie.
Piec, aż będą chrupiące, od 15 do 18 minut. Gdy ostygnie, można go drobno posiekać i odłożyć na bok.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu rozpuść 3 łyżki masła i 3 łyżki brązowego cukru, około 1 minuty.
Dodaj orzechy pekan i mieszaj, aż orzechy pekan zostaną nimi pokryte.
Wylać na inną blachę bez wykładziny i piec na złoty kolor, około 10 minut.
Umieść pozostałe 2 szklanki brązowego cukru w rondlu o pojemności 3 litrów, uważając, aby cukier nie dostał się na boki rondla.
Dodać śmietanę, pozostałe 2 łyżki masła i sól i gotować na bardzo małym ogniu (nie dopuścić do zagotowania), często mieszając gumową szpatułką, aż cukier się rozpuści, 10 do 15 minut. Za pomocą pędzla zanurzonego w zimnej wodzie zmyj kryształki cukru znajdujące się na ściankach patelni. Przymocuj termometr cukierniczy do rondla i gotuj syrop na umiarkowanie dużym ogniu, aż osiągnie temperaturę 236 stopni F.
Zdejmij patelnię z ognia, pozostawiając termometr na miejscu i poczekaj, aż syrop osiągnie temperaturę 220 stopni F, od 1 do 2 minut. Używając gumowej szpatułki, wymieszaj boczek i orzechy pekan. Pracując szybko, upuść 1 łyżkę pralin na przygotowaną blachę wyłożoną pergaminem. Jeśli mieszanina zacznie twardnieć, umieść ją z powrotem na kuchence na umiarkowanie małym ogniu i pozwól jej się stopić.
Pozostaw praliny do czasu, aż stwardnieją, około 45 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do przystawek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!