Praliny orzechowe Megan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pralinek Megan z orzechami pekan. Ten przepis służy 24. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 210 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 215 osób. Jeśli masz masło, pekan, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pralinki Orzechowe, Pralinki Orzechowe, oraz Pralinki Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 2 duże blachy do pieczenia z papieru woskowego.
W dużym ciężkim garnku wymieszaj cukier i 1 szklankę odparowanego mleka. Przymocuj termometr do garnka i umieść go na umiarkowanie małym ogniu. Gotować, od czasu do czasu mieszając-użyj pędzla do ciasta zanurzonego w zimnej wodzie, aby zmyć kryształy cukru trzymające się boku garnka - aż cukier się rozpuści, 2 do 3 minut. Podnieść ciepło do umiarkowanego i gotować mieszaninę, niezakłócony, aż termometr rejestruje 238°f (Soft-ball etap), 12 do 15 minut.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, niezakłóconego, aż termometr zarejestruje 104°, około 6 minut.
Za pomocą drewnianej łyżki, wymieszać wanilii i masła. Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina będzie kremowa i gęsta, od 1 do 2 minut. Wymieszać kawałki orzechów pekan. Pracując szybko, użyj drewnianej łyżki, aby zebrać czubate łyżki mieszanki pralin i małej metalowej łyżki, aby zeskrobać mieszaninę na przygotowanych blachach do pieczenia, pozostawiając około 1 cala między pralinami. Jeśli mieszanina zacznie krystalizować i twardnieć, dodaj 1 do 2 łyżek odparowanego mleka i umieść na małym ogniu, mieszając, aż mieszanina zmięknie, a następnie kontynuuj upuszczanie na przygotowane blachy do pieczenia.
Niech praliny twardnieją w temperaturze pokojowej. DO AHEAD: praliny mogą być wykonane z wyprzedzeniem, pakowane pojedynczo w papier woskowany i przechowywane w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu, do 1 tygodnia.