Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą

Południowoindyjskie ciasta z soczewicy z Raitą
Przepis South Indian soczewica ciasta z Raitan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 374 kalorie. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 191 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz ryż basmati, ogórek, z wici grochu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Południowoindyjskie Ciasta Z Soczewicy Z Raitą, South Indian Pikantny Gulasz Z Soczewicy, oraz Sambar-Południowoindyjski gulasz z soczewicy tamaryndowca dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cut top 1/2 " offhead czosnku; wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Umieść czosnek na arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Skropić olejem, posypać solą i pieprzem. Owiń w folię. Piecz do końca, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Ochłoń. Wyciskamy ze skórek, utrzymując goździki w stanie nienaruszonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
6
Wymieszać kminek w małej suchej patelni overmedium ciepła do głębokiego brązu, 2-3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ochłoń. Drobno zmielić w młynku do przypraw.
8
Wymieszaj jogurt, ogórek, kolendrę, miętę, jalapeno i 1/2 łyżeczki soku z cytryny w mediumbowl. Wymieszać z kminkiem. W razie potrzeby doprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
OgórekOgórek
PieprzPieprz
JogurtJogurt
KminekKminek
MiętaMięta
SólSól
1
Opłukać rośliny strączkowe; umieścić w misce amedium z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj wodę do coverby 3".
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Niech rośliny strączkowe i ryż moczyć w pokojemtemperatura przez 3-5 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
4
Spuścić rośliny strączkowe i ryż; przenieść do żywnościprocesor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
RyżRyż
5
Dodaj czosnek, imbir i jalapeño.Proces aż ziarniste formy pasty (dodać 1-2 łyżki wody, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
6
Przełożyć do dużej Cebulki; wymieszać w wici i kolejnych 6 składników.
7
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstickprzez średnie ciepło. Łyżka 4 scant1 / 4-cupfuls ciasta do patelni, spłaszczaniez tyłu miarki DO1 / 4 " - grube ciasta. Zmniejszyć ogień do medium; sauté aż złoty kolor i gotowane przez, dodając 1 więcej łyżka oleju, gdy cakesare odwrócone, o 4-5 minut na stronie.Powtórzyć z pozostałym olejem i ciasto. Podzielnica między talerze; wierzch z prażonym goździkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GoździkiGoździki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
8
Umieść 2 ciasta na każdym talerzu.
9
343 kalorie, 19 gramów tłuszczu, 35 gramów węglowodanów
10
Bon Appétit

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 32 dolarów za butelkę.
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Weingut Hirsch Heiligenstein Gruner Veltliner
Kammerner Heiligenstein jest mieszanką Gospodarstw Hirscha w 1er Lage (Grand Cru) miejscach Lamm, Grub i Renner. Bardzo aromatyczne, bogate i pierwotne; blask i stalowy lifting tego wina jest niezwykły i piękny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn