Południowo-Zachodnia Turcja
Południowo-zachodnia Turcja może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 56g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, liście szałwii, do 2 chipotle chili w sosie adobo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Południowo-Zachodnie Ciasto Z Indykiem, Southwestern Turkey Bake, oraz Zupa Z Indyka Południowo-Zachodniego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Zaczynając od tylnego otworu indyka, delikatnie oddziel skórę od piersi indyka palcami.
Umieść liście szałwii pod skórą.
Zrobić farsz, w razie potrzeby, ale nie gotować. Faszeruj indyka tuż przed pieczeniem, a nie przed czasem. Wypełnienie jamy szyi lekko farszem. Przypnij skórę szyi do grzbietu indyka szaszłykiem. Wchodzisz na skrzydłach z tyłu indyka, więc wskazówki dotykają. Wypełnienie jamy ciała lekko farszem. (Nie Pakuj farszu, ponieważ rozszerzy się podczas pieczenia.) Podciągnąć pałeczki pod opaskę skóry na ogonie, lub związać razem z ciężkim sznurkiem, a następnie związać z ogonem.
Umieścić indyka, piersi bok do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia.
Rozgrzać masło, chili w proszku, kminek i chilli, aż masło się rozpuści.
Indyka posmarować 2 łyżkami mieszanki masła. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części uda i nie dotykała kości. (Nie dodawać wody ani przykryć indyka.)
Pieczemy od 3 godzin do 3 godzin 45 minut, od czasu do czasu szczotkując pozostałą masłem mieszankę. Po pieczeniu około 2 godzin, połóż namiot z folii aluminiowej luźno na indyku, gdy zacznie się złocić, i przeciąć opaskę skóry lub usunąć krawat trzymający pałeczki perkusyjne, aby umożliwić gotowanie wewnątrz ud.
Indyk odbywa się, gdy termometr odczytuje 74°, a Pałki perkusyjne poruszają się łatwo po podniesieniu lub skręceniu. Termometr umieszczony na środku farszu będzie odczytywał165. jeśli termometr mięsny nie jest używany, Rozpocznij test na doness po około 2 godzinach 30 minut. Kiedy indyk jest gotowy, umieścić na ciepłym talerzu i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Odstawić około 15 minut na najłatwiejsze rzeźbienie.
W razie potrzeby udekoruj całe chili i dodatkowymi liśćmi szałwii.
Podczas gdy Indyk stoi, odtłuść tłuszcz z kapieli.
Wlać tylko krople do rondla 1-ćwiartkowego; podgrzać do wrzenia.
Podawać z indykiem. Przykryć i schłodzić Pozostałe indyka i farszu oddzielnie.