Południowo-Zachodnia Tilapia
Południowo-zachodnia Tilapia może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $3.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka soku z limonki, mielony kminek, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Pieczona Tilapia Południowo-Zachodnia, Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones), oraz Southwestern Rachel Sandwich with Southwestern Slaw: Boar ' s Head Boldest Bracket Challenge.
Instrukcje
Posyp obie strony ryby solą i pieprzem.
Umieścić na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Spryskaj ryby sprayem do gotowania. Broil 6 do 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Tymczasem roztopić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 4 minuty lub do miękkości, stale mieszając. Wymieszać chili w proszku i kminek; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać 2 łyżki masła, wody i soku z limonki, aż dobrze się wymieszają. Łyżka mieszanki cebuli równomiernie na rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.