Powolne Risotto ze słodkimi ziemniakami i jęczmieniem

Powolne Risotto ze słodkimi ziemniakami i jęczmieniem
Slow-Cooker Sweet Potato and Barley Risotto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 280 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka bulionu warzywnego, cebuli, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wolno Gotujące Risotto Szparagowo-Jęczmienne, Wolno gotujące Risotto z jęczmieniem i ciecierzycą, oraz Risotto Z Grzybami Jęczmiennymi.

Instrukcje

1
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Dodać cebulę; gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
3
Dodać czosnek; gotować, często mieszając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
4
Spray 3-do 4-quart powolna kuchenka z gotowania sprayu. W kuchence wymieszaj słodkie ziemniaki, jęczmień, tymianek, sól i 3 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
5
Dodać mieszankę cebulowo-czosnkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
6
Przykryć; gotować na małym ogniu od 4 do 5 godzin.
7
W 2-cup microwavable miarki, kuchenka mikrofalowa Pozostałe 1 szklanka bulionu na Wysokiej 2 do 3 minut lub do wrzenia. Wymieszać rozmrożony edamame i wrzący bulion do mieszaniny jęczmienia w kuchence. Zwiększyć ustawienie ciepła do wysokiej; przykryć i gotować 25 do 30 minut dłużej lub aż edamame są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
JęczmieńJęczmień
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
8
Podawać w płytkich miseczkach, posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn