Poważne sałatki: szparagi z sosem musztardowym Dijon i posiekanym jajkiem na twardo
Poważne sałatki: szparagi z sosem musztardowym Dijon i posiekanym jajkiem na twardo to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 7G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, ocet winny, kilka mielonych pieprzu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 282 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: posiekana Sałatka z szynki z jajkami na twardo, Tosty jajeczne na twardo z musztardą i ogórkami, oraz tosty jajeczne na twardo z ogórkami i musztardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w małym rondlu i przykryj zimną wodą.
Podgrzewać na dużym ogniu, aż woda dojdzie do szybkiego wrzenia.
Zdjąć rondel z ognia, przykryć pokrywką i odstawić na 14 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jajka do miski z lodowatą wodą, aby ostygły. Jajka obrać i zgrubnie posiekać i odstawić.
Napełnij średnią miskę wodą z lodem i odstaw na bok. Przynieś 6 szklanek wody i 4 łyżeczki soli do wrzenia w dużym płytkim garnku.
Dodać szparagi i gotować do miękkości-chrupiące, 3 do 4 protokół.
Ugotowane szparagi przełożyć do lodowej kąpieli. Gdy ostygnie, wyjąć szparagi z kąpieli lodowej i ustawić na czystym ręcznikiem do wyschnięcia.
W międzyczasie wymieszaj majonez, musztardę, wodę i ocet w małej misce i ubijaj, aby połączyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aby podać, ułóż szparagi na poszczególnych talerzach lub półmisku i obficie polej sosem na środku włóczek.
Na sosie posypać posiekane jajka i szczypiorek.