Poważne Ciasteczka: Piernikowe Ciasteczka Rolowane
Poważne ciasteczka: piernikowe ciasteczka Roll-Out mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Boże Narodzenie. Mieszanka jaj, sól, niebielona mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piernikowe Ciasteczka I Cytrusowe Ciasteczka Cukrowe, Piernikowe Ciasteczka, oraz Piernikowe Ciasteczka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Masło, brązowy cukier, sól i przyprawy zmiksować.
Dodać melasę i jajko i dobrze wymieszać. Wymieszaj połowę mąki i sody rozpuszczonej w wodzie, mieszając do uzyskania dobrego połączenia.
W zależności od mocy miksera, może być konieczne dodanie ostatniego kawałka mąki ręcznie i zagniatanie. Ciasto podzielić na pół i dobrze owinąć. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc. Ciasto zmienia się w czasie odpoczynku, co ułatwia pracę i dodaje smaku ciastkom.
Pracować z połową ciasta na raz na dobrze posmarowanej powierzchni.
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala. Użyj foremek do ciastek, aby pociąć ciasteczka na kształty.
Przenieś ciasteczka do niepreparowanych blach do pieczenia, pozostawiając około 1/2 cala między nimi.
Piec przez 8 do 10 minut, uważając, aby nie przesadzić. Po zakończeniu pliki cookie będą nadal miękkie.
Niech spoczywają na blasze do jędrności przed przeniesieniem do stojaka do ostygnięcia.
Przesiany cukier umieścić w średniej wielkości misce. Wymieszać mleko i białko jaja i dodać do cukru.
Mieszaj ręcznie lub z najniższą prędkością miksera, aż glazura będzie konsystencją melasy. W razie potrzeby dostosuj konsystencję łyżką wody.
Wymieszać w ekstrakcie i barwniku spożywczym. Glazura należy przykryć podczas pracy z nią, aby nie tworzyć skóry.
Zanurz schłodzone ciasteczka w glazurze,a następnie zamieć szpatułką na górze każdego ciastka, aby usunąć nadmiar.
Umieść na stojaku z drutu na kilka godzin lub na noc, aby glazura utwardziła się i wyschła.