Potrójny Sos Grzybowy
Potrójny sos grzybowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz odtłuszczony bulion z kurczaka, szalotkę, chleb jajeczny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Podobne przepisy to Pieczarkowy SOS Kukurydziany, SOS trzy-grzybowy z Prosciutto, oraz Triple Peanut Triple Chocolate Chip Cookies.
Instrukcje
Grzyby borowiki opłukać i umieścić w małej misce z 2 szklankami gorącej wody. Namoczyć do miękkości, około 20 minut. Rub porcini, aby usunąć wszelkie ziarna; wyciągnij i wyciśnij płyn do moczonej wody. Grubo posiekać porcini; rezerwy moczenie cieczy.
Włożyć orzechy laskowe do 9-calowej patelni i piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż orzechy będą złote pod skórkami, 10 do 15 minut.
Wlać do czystego ręcznika i pocierać, aby usunąć jak najwięcej skóry, jak to możliwe. Wyciągnij orzechy z ręcznika, pozostawiając Skórki; grubo posiekaj orzechy.
Umieść połowę chleba w każdej z dwóch 12-na 17-calowych patelni do pieczenia.
Piec w 350 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, mieszając raz, aż lekko rumiane, 12 do 15 protokół.
Przyciąć i odrzucić ciemnozielone wierzchołki i końce korzeni z pora.
Pokrój białą łodygę na pół wzdłuż i dobrze spłucz, przerzucając warstwy, aby uwolnić ziarno. Grubo posiekać. Opłukać grzyby cremini i shiitake; odciąć i wyrzucić łodygi shiitake. Cienko pokroić oba rodzaje grzybów.
W 5-do 6-quart patelni na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodaj szalotki, pory, i cremini i shiitake grzyby; mieszać często, aż grzyby zaczną brązowieć, o 15 protokół.
Mieszamy borowiki, orzechy, seler, pietruszkę, tymianek i szałwię w mieszankę grzybową. Wymieszać z chlebem i dodać sól i pieprz do smaku. W małej miseczce ubić jajka, 1/2 szklanki zastrzeżonego płynu do namaczania grzybów borowikowych (wlać ostrożnie, pozostawiając piasek) i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka.
Wlać mieszaninę chleba i dobrze wymieszać. Jeśli wolisz konsystencję moistera, Dodaj do 1/2 szklanki więcej płynu do namaczania grzybów borowikowych lub bulionu.
Wlać do płytki 3-do 3 1/2-quart naczynia do pieczenia. Przykryć masłem arkusz folii.
Piec dressing w 325 regularne lub Piec konwekcyjny, aż gorące w centrum, 45 minut do 1 godziny; odkryć i piec, aż top jest złoty, 10 do 20 minut dłużej.