Potpie Z Indyka
Potpie z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz Turecki lub, ząbki czosnku, tymianek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć żółtej mąki kukurydzianej, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Kukurydziane jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Potpie Z Indyka, Potpie Z Indyka, oraz Potpie Z Indyka.
Instrukcje
Posiekany por dobrze umyć w misce z zimną wodą, mieszając, a następnie wyjąć i dobrze osuszyć.
Doprowadzić wszystkie składniki do wrzenia w rondlu 4-do 5-quart, odtłuszczanie piany, następnie zmniejszyć ogień i delikatnie dusić, częściowo przykryte, aż zredukowane do około 4 filiżanek, o 1 1/4 godziny.
Wywar przelać przez duże sito do miski.
Przełożyć indyka na deskę do krojenia do ostygnięcia. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe.
Gdy mięso jest wystarczająco chłodne do obsługi, grubo rozdrobnić z kości, odrzucając skórę, i odstawić.
Wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Skropić równomiernie 3 łyżkami lodowatej wody i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem w procesorze), aż do włączenia.
Wyciśnij małą garść: jeśli nie trzyma się razem, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, mieszając (lub pulsując) aż do momentu włączenia, a następnie ponownie przetestuj. (Nie przepracuj, bo ciasto będzie trudne.)
Wymieszać na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 2 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto razem ze skrobakiem i naciśnij w kulkę, a następnie spłaszczyć na 3-calowy dysk. Schłodzić ciasto, zawinięte szczelnie w folię, aż będzie twarde, co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni heavy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, marchew, i seler, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 10 protokół.
Dodać grzyby, ziemniaki, czosnek i podsmażyć, mieszając, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z indykiem, groszkiem i tymiankiem.
Przenieś nadzienie do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o pojemności od 3 do 31/2 kwarty.
Podgrzać wywar w rondlu 2-do 3-litrowym na umiarkowanym ogniu.
Przenieść około 1/2 szklanki gorącego wywaru do małej miski i ubić w mące, sól i pieprz, aż będzie gładka.
Wymieszać mąkę z pozostałym wywarem i gotować, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.
Polać sosem nadzieniem w naczyniu.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj ciasto na około 10-przez 7-calowy owal na lekko posypanej mąką powierzchni z lekko posypanym wałkiem do ciasta, a następnie umieść nad nadzieniem i przyciąć nadmiar ciasta równo z krawędzią naczynia.
Posmaruj białkiem jajka, a następnie piecz, aż wypełnią się pęcherzyki i skórka będzie złota, około 30 minut.
Przełożyć do stojaka i lekko ostudzić, około 10 minut.
* Zapas można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Ciasto można schłodzić do 1 dnia.
Każda porcja zawiera Około 552 kalorii i 19 gramów tłuszczu.