Potlatch Łosoś
Potlatch łosoś może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 8 i kosztuje $4.09 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mielony pieprz, oregano, filet z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 85%. Podobne przepisy to Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, oraz Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem.
Instrukcje
Namoczyć deskę w wodzie, aby pokryć 3 godziny; odcedzić.
Proces nasion kolendry i całej czerwonej papryki w robocie kuchennym 1 minutę lub do drobno zgniecione.
Dodaj sól koszerną i następne 4 składniki; proces 5 sekund.
Mieszankę przyprawową wcierać po stronie miąższu łososia. Owinąć łososia w wytrzymałą plastikową folię i schłodzić 3 godziny.
Na desce ułożyć przyprawionego łososia. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
27 minut lub aż ryby płatki widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.