Potato & taleggio pizza
Potato & taleggio pizza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 453 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mieszanki pizzy, nowych ziemniaków, dyni w solidnym opakowaniu i sera taleggio. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Pizza ziemniaczano-Koprowa z Taleggio, Pizza Puttanesca z Taleggio i rukolą, oraz Truflowe Taleggio i pizza z pieczarkami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Uzupełnić ciasto zgodnie z instrukcjami opakowania.
Rozwałkuj cienko, aby uzyskać prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm, a następnie przelej na dobrze naoliwioną blachę do pieczenia. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na 20 minut. Rozgrzej piekarnik do 220C / wentylator 200C / Gaz 7.Ziemniaki pokroić cienko i gotować w osolonej wodzie lub parze, aż będą miękkie, około 3-4 min, następnie dobrze odcedzić i osuszyć. Posiekaj dymkę. Cienko pokroić ser.
Ziemniaki rozłożyć na cieście do pizzy i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Rozsypać cebulę, ser i lardons.
Piec przez 15-20 minut, aż polewa będzie chrupiąca i złocista.
Pokroić w kwadraty, aby służyć.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto