Portorykańskie Ciasto Ananasowo-Rumowe

Portorykańskie Ciasto Ananasowo-Rumowe
Portorykański ananas Rum ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 8G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 602 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz rum, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Portorykańskie Coquito, Sofrito Portorykańskie, oraz Krab Portorykański dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć brązowy cukier i 1 szklanka rumu, i doprowadzić do duszenia. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o około 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodaj plastry ananasa, delikatnie mieszając, aby pokryć je w glazurze, a następnie pozostaw na około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
GlazuraGlazura
4
Przenieść plastry ananasa na dno 9-calowej kwadratowej patelni do ciasta, układając je tak, aby pokryły dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło z cukrem i ubić na wysokości, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Dodać jajka, po kolei, i ubić na średnim, aż w pełni włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Dodaj wanilię i rum i ubijaj przez 30 sekund. Złóż mąkę i sól. Zeskrobać ciasto (będzie grube) nad ananasami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać pekan na ciasto i piec, aż tester włożony w centrum wychodzi czysty, o 1 godzinę i 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Niech ciasto ostygnie na stojaku przez 15 minut, a następnie odwróć go na talerzu tak, że ananasy są na górze. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto należy wcześniej upiec, przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej do 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
1
W małym rondlu na umiarkowanym ogniu, połączyć glazury rumu i pozostałe 1/2 szklanki rumu i ogrzać do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ciasto pokroić w kwadraty i podawać z lodami waniliowymi i ciepłym rumem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
GlazuraGlazura
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn