Kotlety wieprzowe grillowane z cytryną i tymiankiem

Kotlety wieprzowe grillowane z cytryną i tymiankiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne FODMAP danie główne? Cytryna i tymianek grillowane kotlety wieprzowe może być niesamowite przepis spróbować. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz center-cut kotlety wieprzowe, sól koszerna, liście tymianku i, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać sauvignon blanc można śledzić to danie główne z Babeczki Winne Sauvignon Blanc jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Kremowe Cytrynowo-Tymiankowe, Grillowana wieprzowina z cytryną i tymiankiem jęczmień dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciepło 1 1/2 qts. woda, liście laurowe i ziarna pieprzu w dużym garnku do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i wymieszać z winem, solą, 1/2 szklanki brązowego cukru i skórką z 1 cytryny. Zagnieżdź patelnię w zlewie z lodowatą wodą i pozwól solance ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WodaWoda
SolankaSolanka
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać wieprzowinę do solanki. Schłodzić co najmniej 4 i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WieprzowinaWieprzowina
4
Mięso odcedzić, opłukać, osuszyć i ustawić na talerzu lub blasze do pieczenia. W misce wymieszaj olej, tymianek, mielony pieprz, pozostałe 2 łyżeczki. brązowy cukier i skórka z 1 cytryny. Mieszankę pokroić na obie strony mięsa, wciskając ją.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Brązowy CukierBrązowy Cukier
TymianekTymianek
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Odstawić mięso do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
6
Rozgrzać grill do średniej (350 do 450).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podgrzej dużą żeliwną patelnię, 12-calową. patelnia paella lub 2 duże żeliwne patelnie na ruszcie do gotowania z pokrywą grilla w dół, aż woda tańczy po posypaniu na powierzchni gotowania, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Ustaw kotlety na patelni i gotuj z pokrywką grilla w dół, obracając raz, aż mięso będzie dobrze rumiane i zrobione tak, jak chcesz, 8 do 10 minut łącznie dla średnio rzadkich (pokroić na próbę).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przełożyć na talerz.
10
* Crack pieprzu w moździerzu, lub uszczelnić w plastikowej torbie i rozbić wałkiem do ciasta. Kotlety żeberka pochodzą z końca żeberka schabu; jeśli nie są już frenched (niektóre mięso przycięte z końców kości, aby kotlety wyglądają schludniej), poprosić rzeźnika, aby to zrobić, lub zrobić to samemu przesuwając ostry nóż wzdłuż kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn