Port-figi Napoleon z olejem z orzecha włoskiego i miodowym kremem
Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.33 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, szczyptę soli, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sautéed winogron Napoleon Z Redukcją portu, Orzech Dacquoises z miodowo-orzechowymi lodami, oraz Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites.
Instrukcje
Aby przygotować phyllo, wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia; pokryć papierem sprayem do gotowania.
Ułożyć 1 arkusz filo na papierze (przykryć pozostałe ciasto, aby nie wyschło); lekko posmarować 1/2 łyżeczki oleju.
Posypać 1 łyżeczką cukru pudru. Powtórz warstwy jeszcze pięć razy z pozostałymi 5 arkuszami filo, pozostałymi 2 1/2 łyżeczkami oleju i pozostałymi 5 łyżeczkami cukru pudru.
Pokrój stos phyllo wzdłuż na 3 równe paski; wykonaj 5 poprzecznych cięć, aby uformować 18 sztuk.
Pokryj kolejny arkusz papieru pergaminowego sprayem do gotowania; przykryj stos filo papierem, powleczonym bokiem w dół.
Umieść kolejną blachę do pieczenia na szczycie stosu phyllo, aby ją zważyć.
Piec w 350 przez 15 minut lub do złotego koloru i chrupiące. Ostrożnie usuń górną blachę do pieczenia i górny kawałek pergaminu. Fajne kawałki filo na stelażu z drutu.
Aby przygotować figi, połącz port, figi i laskę cynamonu w rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 10 minut.
Figi wyjąć łyżką szczelinową; odstawić na bok. Wyrzuć laskę cynamonu. Doprowadzić port do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do około 2 łyżek stołowych (około 2 minut).
Zdjąć z ognia; wymieszać z figami reserved, 1 łyżką oleju i solą. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby przygotować śmietanę, połącz serek, sok i miód w małej misce; ubić mikserem z niską prędkością 30 sekund lub do uzyskania gładkości. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Na każdym z 6 talerzy deserowych umieścić po 1 szt. Każdą porcję wymieszać z około 2 łyżeczkami śmietany i około 1 łyżką mieszanki figowej. Powtórz warstwy raz, a każdą porcję uzupełnij 1 kawałkiem filo.
Posypać równomiernie 1 łyżką cukru pudru.
Uwaga na wino: aby przygotować ten przepis, potrzebujesz trochę portu, więc zrób z niego butelkę, którą możesz cieszyć się tuż obok tego bogato warstwowego i cudownie teksturowanego deseru. Tawny port, podobnie jak Dow ' s 10 Years Tawny ($31), zapewnia dużą słodycz. A starzenie drewna nadaje tawnies z nutty, suszonych owoców i melasy smaki, które echo tych znalezionych w deserze. -- Jeffery Lindenmuth