Por Vinaigrette z jajkami sadzonymi i wędzoną Prosciutto
Por Vinaigrette z jaj sadzonych i wędzone Prosciutto może być tylko przystawką szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 13g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka octu szampańskiego, musztarda pełnoziarnista, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Jajka pieczone z porami, pomidorami i Prosciutto, Schłodzone pory w Winegrecie z jajkami Mimosa, oraz Wędzona Sałatka z indyka i gruszek z winegretem z granatu i grzankami Prosciutto.
Instrukcje
Przygotuj dużą miskę z lodowatą wodą. W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotować pory, przykryte, do miękkości, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć pory do lodowatej wody w celu ostygnięcia.
Dobrze odcedzić, następnie przełożyć pory Na Ręczniki papierowe, aby wyschły, przyciąć bokiem.
W małej misce ubić ocet z szalotką, musztardą i estragonem. Powoli ubij w 1/4 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawić winegret solą i pieprzem.
Na dużej patelni, podgrzać pozostałe 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Pracując partiami, smaż drobinkę na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż ostudzi się na brzegach, około 3 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodaj masło do patelni i zmniejszyć ogień do umiarkowanego. Crack 2 jajka na patelni i smażyć, fastrygowanie jaj z tłuszczu, aż białka są ustawione i żółtka są jeszcze lekko ciekły, o 3 protokół.
Przenieść jajka sadzone na talerz. Powtórz z pozostałymi jajami. Usmażone jajka przyprawiamy solą i pieprzem.
W dużej misce, płaszcz pora z vinaigrette, utrzymując je w stanie nienaruszonym. Pory układamy na talerzu lub na pojedynczych talerzach, a na wierzchu drobinkę i jajka sadzone.
Resztki winegretu skropić na wierzchu, posypać szczypiorkiem i podawać.