Poppyseed Stollen (Mohn Stollen)

Poppyseed Stollen (Mohn Stollen)
Poppyseed Stollen (Mohn Stollen) wymaga mniej więcej 4 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać 2 ciasta drożdże ciasto, Skórka z cytryny, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Stollen, Stollen, oraz Stollen.

Instrukcje

1
Najpierw zrób kremówkę. Przed użyciem należy go schłodzić na noc. Aby zrobić kremówkę, musisz marmurową płytę lub blachę do pieczenia i szpatułkę offsetową, aby złożyć cukierki. Jeśli używasz blachy do pieczenia, spłucz ją wodą, pozostawiając kilka kropli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Śmietanę tarter rozpuścić w wodzie w rondlu o grubym dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać cukier i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Od czasu do czasu obracaj patelnię, aby rozpuścić cukier. Nie mieszaj, gdy syrop cukrowy zacznie się gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Ogrzać do 240 stopni F (115 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu upuszczona do zimnej wody tworzy miękką kulkę, która spłaszcza się po wyjęciu z wody i umieszczeniu na płaskiej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Natychmiast wlać cukierki na blasze do pieczenia lub płyty marmurowej i ostudzić przez 10 protokół. Użyj szpatułki, aby energicznie zagnieść cukierki, składając je na siebie. Zagnieść, aż zacznie wyglądać mętno, 5 do 10 minut; pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Przenieść kremówkę do żaroodpornej miski lub górnej części podwójnego kotła. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Aby zrobić gąbkę, rozpuść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w 1/4 szklanki mleka o temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
8
Pozostałą 1/2 szklanki mleka wlać do miski miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać 1 szklankę mąki i mieszaninę drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
10
Wymieszać widelcem do połączenia. Przykryć miskę ręcznikiem i pozostawić do odpoczynku, aż szampan, 10 do 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Pozostałe 3 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, sól, jajka w temperaturze pokojowej i skórkę z 1 cytryny przełożyć do biszkoptu. Użyj haka do ciasta, aby wymieszać ciasto na najniższym ustawieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Wymieszać ciasto przez około 5 minut, od czasu do czasu zeskrobując ciasto z haka i po bokach miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Zwiększyć prędkość do średnio-niskich i dodać zmiękczone masło 1 łyżka na raz, aż w pełni włączone. Pozostawić ciasto do wymieszania przez dodatkowe 5 minut, skrobanie ciasta w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
14
Dodaj zmielone migdały i włącz mikser na 1 lub 2 obroty, mieszając tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
15
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i uformować w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
16
Umieść piłkę w naoliwionej misce do mieszania i przykryj folią i ręcznikiem kuchennym i pozostaw do podwojenia, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
17
Gdy ciasto rośnie, przygotuj nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
18
Podgrzać mleko w ciężkim rondlu 4-quart, aż zacznie się gotować; wymieszać z masłem i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
19
Zdjąć patelnię z ognia i dodać maki, 1 1/2 łyżeczki skórki cytrynowej i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
20
Pozostawić mieszaninę na 30 minut, aby zmiękczyć maki. Gdy mieszanina jest chłodna, ubij w jajku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
21
Dziurkuj ciasto i rozwałkuj je na prostokąt o wymiarach 10 1/2 na 16 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
22
Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście, pozostawiając 1-calowy margines ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
23
Rozwałkować ciasto w kłódkę, zaczynając od dłuższej strony, i uszczypnąć krawędzie razem, tworząc szew.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
24
Umieść Bochenek, szew w dół, na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Przykryj nasmarowaną folią lub dobrze obsypanym mąką ręcznikiem kuchennym i pozostaw do wyrośnięcia na dodatkowe 30-40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
25
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
Piec stollen aż złoty kolor na dnie bochenka, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
27
Niech chleb ostygnie całkowicie przed oszkleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
28
Aby polewać chleb, dodaj sok z cytryny do kremówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
29
Umieść miskę na patelni z gotującą się wodą, często mieszając gumową łopatką, aż będzie miękka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
30
Wlać kremówkę na stollen i pozostawić do ostygnięcia przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn