Poppersy z wieprzowiną
Poppers z wieprzowiną to dodatek na 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 245 kalorii. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 7 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Mieszanka sosu barbecue, mąki, ostrego sera cheddar i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 39%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Poppersy Jalapeno, Poppersy z kurczaka i Poppersy z kalafiora.
Instrukcje
Każde papryczki jalapeno przekrój wzdłuż, a następnie wykonaj małe nacięcie w poprzek na końcu łodygi, tworząc literę T. Delikatnie otwórz papryczki jalapeno i zeskrob nożem nasiona i błony.
Do dużej miski włóż papryczki jalapeno, mleko i 2 szklanki wody i mocz przez 15 minut, mieszając raz lub dwa razy.
W międzyczasie wymieszaj w misce ser cheddar, serek śmietankowy, szarpaną wieprzowinę i proszek chili, aż się połączą.
Odcedź jalapeno i osusz je. Do każdej papryki włóż 1–2 łyżki nadzienia serowego.
Włóż mąkę do płytkiego naczynia.
W innym naczyniu ubij jajka i 1/2 łyżeczki soli.
Włóż bułkę tartą do trzeciego naczynia. Trzymaj paprykę pojedynczo za łodygi i obtocz w mące, następnie zanurz w ubitych jajkach, pozwalając, aby nadmiar spłynął, i obtocz w bułce tartej; ponownie zanurzyć w jajkach i ponownie obtoczyć w bułce tartej.
Przenieść na talerz i przechowywać w lodówce, aż powłoka stwardnieje, około 20 minut.
Podgrzej około 1 cala oleju roślinnego w dużym rondlu na średnim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu wskaże 300 stopni F. Smażyć papryczki jalapenos partiami, obracając, aż uzyskają złoty kolor, od 4 do 5 minut na partię.
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Posyp solą i podawaj z sosem barbecue.