Poncz Pielgrzymów Plymouth
Poncz pielgrzymów z Plymouth może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje $3.09 za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz chartreuse, cytryny, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Poncz Rumowy, Poncz Rumowy, oraz Poncz Rumowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób bogaty syrop, łącząc cukier demerara i 2 szklanki wody na średnim ogniu, ubijając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Do syropu dodać kostki ananasa i przykryć.
Pozostawić do namoczenia na noc w temperaturze pokojowej. Ananasa odcedzić z syropu smakowego(nie wyrzucać owoców—jest smaczny).
Użyj ostrej obieraczki do warzyw lub noża do parowania, aby usunąć skórkę z trzech cytryn; unikaj gorzkiego białego pestki.
Umieścić skórkę w misce i dodać drobny cukier. Mash z drewnianym muddler aż mieszanina jest pachnące i olej cytrynowy łączy się z cukrem, aby gęsta pasta.
Pozostaw godzinę, a następnie usuń kawałki skórki (lub pozostaw je jako dekorację).
Przygotuj słabą zieloną herbatę, mocząc 3 torebki herbaty w jednej ćwiartce gorącej wody przez trzy minuty; ostudzić.
Połącz gin, Chartreuse (lub inny Likier), herbatę, mieszankę cytrynowo-cukrową, sok z cytryny i cztery uncje syropu ananasowego i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Aby służyć, dodaj jeden litr schłodzonego seltzer i lodu.