Pomidory Nadziewane Jagnięciną W Stylu Bliskowschodnim
Przepis jagnięcina nadziewane pomidory, styl bliskowschodni może zaspokoić swoje pragnienie middl eastern w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Na 1,82 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów piniowych, mięty, mielonej kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ścinki Jagnięce W Stylu Bliskowschodnim, Lamb Burger W Stylu Bliskowschodnim, oraz Gołąbki W Stylu Bliskowschodnim.
Instrukcje
Pomidory stań na końcach łodygi.
Odciąć top 1/4 pomidorów (rezerwa topy do innego użytku). Używając melon baller, zgarnij nasiona i miąższ z pomidorów.
Posypać wnętrzności pomidorów lekko solą.
Pomidory ułożyć, pokroić z boku, na papierowych ręcznikach i odcedzić 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko olej 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia.
Wymieszać jagnięcinę i wszystkie pozostałe składniki w dużej misce do wymieszania. Pomidory napełnij farszem jagnięcym, lekko oplatając na wierzchu. Ułóż pomidory w przygotowanym naczyniu.
Pieczemy pomidory, aż farsz zostanie ugotowany i termometr do mięsa włożony do środka farszu rejestruje 71°, około 1 godziny.
Odstawić na co najmniej 10 minut.
Pomidory podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.