Pomidory i szparagi " Carbonara
Pomidor i szparagi " Carbonara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,65 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, ząbki czosnku, ser Pecorino romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pomidory i szparagi " Carbonara, Pomidory i szparagi " Carbonara, oraz Szparagi Carbonara.
Instrukcje
Przynieś 3 ćwiartki wody do wrzenia w holenderskim piekarniku.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać szparagi; smażyć 3 1/2 protokół.
Dodać czosnek; smażyć przez 1 minutę.
Dodać pomidory; gotować przez 6 minut lub aż pomidory będą miękkie.
Połącz ser, sól, pieprz i jajko w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj makaron do wrzącej wody; gotować 10 minut lub aż al dente.
Odcedzić i natychmiast wrzucić makaron z mieszaniną jaj.
Dodaj mieszankę pomidorową, podrzucając, aż sos zgęstnieje. Podziel makaron równo pomiędzy 4 miseczki.
Każdą porcję posypać 1 łyżką bazylii.
Wine Match: jasna, wytrawna kwasowość sauvignon blanc uzupełni trawiaste szparagi (i nie wydobędzie niepochlebnego metalicznego smaku). Spróbuj pełniejszego wina Kalifornijskiego, takiego jak Simi Winery Sonoma County Sauvignon Blanc (14 USD), z chrupiącą cytryną i bogatymi nutami tropikalnymi. -- Gretchen Roberts