Pomidory faszerowane sałatką z kurczaka

Pomidory faszerowane sałatką z kurczakiem mogą być właśnie tym bezglutenowym i bezmlecznym przepisem, którego szukałeś. Za 1,12 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 228 kalorii , 14 g białka i 15 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Mieszanka cebuli, kukurydzy, pomidorów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako dodatek. 9 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Ta ocena jest całkiem dobra. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Pomidory faszerowane w stylu Caprese z redukcją balsamiczną , Kotlety wieprzowe faszerowane pomidorami i szpinakiem i Pomidorki koktajlowe faszerowane tuńczykiem .
Instrukcje
Odetnij 1,25 cm wierzchołka każdego pomidora. Wydrąż miąższ z pomidorów. Odwróć pomidory do góry dnem na ręcznikach papierowych, aby je odsączyć.
W średniej misce wymieszaj kurczaka, paprykę, kukurydzę i cebulę.
W małej misce wymieszaj trzepaczką oliwę z oliwek z kolejnymi 6 składnikami.
Polej kurczaka, delikatnie wymieszaj.
Ułóż pomidory na liściach sałaty lub szpinaku. Równomiernie nałóż sałatkę z kurczaka na pomidory. Schłodź w lodówce lub podawaj natychmiast.