Pomidorowa Panzanella z krewetkami i bazylią
Pomidorowa Panzanella z krewetkami i bazylią może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 17g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, bagietkę z chleba i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 42 minuty. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pstrąg smażony z mąki kukurydzianej z pomidorem, szczawiem i bazylią Panzanella, Tosty pomidorowe Panzanella z chrupiącymi kaparami i liśćmi bazylii, oraz Bruschetta krewetkowa z pomidorem i bazylią.
Instrukcje
Na patelni z galaretką ułożyć kostki chleba.
Piec w 375 przez 20 minut lub do chrupkości i złoty kolor, obracając kostki raz.
Połączyć pomidory i 1/4 łyżeczki soli w dużej misce.
Posypać krewetki pozostałą 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Rozgrzać oliwę z oliwek, czerwony pieprz, i czosnek w dużej patelni nonstick na małym ogniu; gotować 5 minut lub aż ciepłe i pachnące. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj krewetki do patelni; smażyć 2 minut lub do krewetki są zrobione, często mieszając. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Dodaj chleb, mieszanka krewetek, i bazylia do pomidorów; wrzucić delikatnie do herbu.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.