Pomidor, ser pleśniowy i Prosciutto Bruschetta
Pomidor, ser pleśniowy i Prosciutto Bruschetta mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, popękany pieprz, chleb bagietkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steak & Blue Cheese Bruschetta z cebulą i pieczonym dżemem pomidorowym, Prosciutto zawinięty kurczak i suszone pomidory Sałatka z serem pleśniowym Vinaigrette, oraz Tomato & Prosciutto Bruschetta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 1-quart wymieszać składniki sosu słodko-kwaśnego. Dusić na średnim ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż sos pokryje tył łyżki.
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Pokroić chleb w 1-calowe plastry; umieścić na arkuszu z ciastkami bez nadzienia.
Obie strony kromki chleba posmarować oliwą z oliwek; posypać 1 stroną każdej z nich pieprzem. Tosty w piekarniku 5 do 7 minut lub do jasnobrązowego.
Łyżka 1 łyżeczka odsączonych pomidorów na każdej kromce chleba tostowego; top z pokruszonym serem pleśniowym i paskami prosciutto.
Skropić sosem słodko-kwaśnym.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Urodził się w winnicy "Il Poggio" (5,5 Ha, 310 m n. p. m.), od której w 1962 roku wziął swoją nazwę: Jest to pierwszy Chianti Classico Cru. Wykonany z 90% Sangiovese i 7% Canaiolo i 3% Colorino, starzeje się przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Dziś stanowi najbardziej prestiżowy produkt firmy, doceniany na całym świecie. Produkowany jest tylko w najlepszych rocznikach. Firma zdecydowała się przechowywać znaczną ilość butelek tego wina w piwnicy będącej stałym archiwum, mogącym opowiedzieć historię Castello di Monsanto