Pomarańczowy drobiazg z kremem Grand Marnier
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu szkockich przepisów, więc spróbuj pomarańczowego drobiazgu z kremem Grand Marnier. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 477 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz grand marnier, pomarańcze, ser mascarpone i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pomarańczowy drobiazg z kremem Grand Marnier, Babeczki z mąki kukurydzianej o smaku pomarańczowym i bitej śmietanie Grand Marnier, oraz Herbata dla dwojga: pistacjowo-pomarańczowe mini ciasta z lukrem z serem Grand Marnier.
Instrukcje
Skórka 5 pomarańczy za pomocą drobnej strony tarki pudełkowej lub ostrej jak brzytwa tarki, takiej jak Mikroplane; odstawić skórkę na bok. Ząbkowanym nożem odetnij wszystkie pomarańcze. Ustaw 1 pomarańczową stronę cięcia w dół na desce do krojenia. Podążając za krzywą owocu, odetnij skórkę i biały rdzeń. Pracując nad sitkiem ustawionym w misce, pokrój obok każdej cienkiej białej membrany w środek pomarańczy, uwalniając segmenty pomarańczy do sitka i pozostawiając membrany. Wyciśnij sok z membran do sitka i wyrzuć je. Powtórz z pozostałymi pomarańczami, aż będziesz miał 4 filiżanki segmentów i 1/2 szklanki soku (zachowaj resztę obu do innych zastosowań); umieścić w oddzielnych miseczkach.
Dodać skórkę i 1/2 szklanki likieru do miski soku i odstawić.
W mikserze na stojaku połącz mascarpone ze śmietaną i ubijaj do uzyskania sztywnych szczytów.
Dodać 1/2 szklanki marmolady i ubijać, aby zmiksować.
Ułóż jedną trzecią plasterków ciasta funta równomiernie na dnie 3-qt. miska drobiazgowa lub inna miska prosta. Za pomocą pędzla do ciasta namoczyć ciasto 1/4 szklanki mieszanki likierowej. Dollop jedną trzecią kremu Marmolady na wierzchu ciasta. Ułóż 1 filiżankę pomarańczowych segmentów na śmietanie, upewniając się, że najszersza część segmentów leży z boku miski. Powtórz z jeszcze jedną warstwą ciasta, lekko naciskając na nią przed nałożeniem takich samych ilości mieszanki likierowej, śmietany i pomarańczy. Ułożyć ostatnią warstwę ciasta, skropić pozostałą mieszaniną likieru, wygładzić pozostałą trzecią część kremu na torcie, a pozostałe 2 szklanki pomarańczy ułożyć w ozdobnej spirali.
W misce bezpiecznej dla mikrofali, podgrzać pozostałą 1/4 szklanki marmolady z pozostałą 1 łyżką. Likier na gorąco; wymieszać do połączenia.
Rozgrzej marmoladę na plasterkach pomarańczy. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
* Możesz użyć dowolnej kombinacji odmian pomarańczy, w tym krwawych pomarańczy, lub trzymać się tylko jednej, tak jak zrobiliśmy to tutaj z pomarańczami z Walencji.
Zrób z wyprzedzeniem: Zest, segmenty lub cały drobiazg można wykonać 1 dzień wcześniej.