Pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą i orzechowym smakiem

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą-orzeszków ziemnych spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 983 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.31 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz brązowy cukier, ziarna pieprzu schezuan, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą, Żeberka Koreańskie wolno gotowane z zieloną cebulą i gruszką, oraz Powolna kuchenka Ginger-Soy krótkie żeberka Zielony ryż z limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz sok, cukier, tamari, pieprz, mielony pieprz, sól, anyż i imbir w rondlu. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Szczep i spokój.
Na grillowane krótkie żeberka bez kości: wrzucić żeberka z 1/2 szklanki glazury, zastrzegając pozostałą glazurę. Odstawić żeberka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przygotować grill do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu.
Usuń żebra z glazury, wytrząsając nadmiar.
Żeberka posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Grillować żeberka, aż ładnie zwęglone i nadal różowe w środku, o 3 minuty z każdej strony.
Posmaruj żebra od czasu do czasu zarezerwowaną glazurą.
Połączyć orzeszki ziemne, cebulę, cukier, ziele angielskie, cynamon i posypać lekko solą.
Żeberka przełożyć na talerz i na wierzch polać zieloną cebulowo-orzechową przyprawą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc