Pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą i orzechowym smakiem

Pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą i orzechowym smakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać pomarańczowo-imbirowe grillowane żeberka bez kości z zieloną cebulą-orzeszków ziemnych spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 983 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.31 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz brązowy cukier, ziarna pieprzu schezuan, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z imbirem i zieloną cebulą, Żeberka Koreańskie wolno gotowane z zieloną cebulą i gruszką, oraz Powolna kuchenka Ginger-Soy krótkie żeberka Zielony ryż z limonką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz sok, cukier, tamari, pieprz, mielony pieprz, sól, anyż i imbir w rondlu. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się o połowę. Szczep i spokój.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
TamariTamari
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Na grillowane krótkie żeberka bez kości: wrzucić żeberka z 1/2 szklanki glazury, zastrzegając pozostałą glazurę. Odstawić żeberka w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przygotować grill do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołowe Bez Kościżeberka Wołowe Bez Kości
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Usuń żebra z glazury, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
4
Żeberka posmarować olejem i posypać solą i pieprzem. Grillować żeberka, aż ładnie zwęglone i nadal różowe w środku, o 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Posmaruj żebra od czasu do czasu zarezerwowaną glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
1
Połączyć orzeszki ziemne, cebulę, cukier, ziele angielskie, cynamon i posypać lekko solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Żeberka przełożyć na talerz i na wierzch polać zieloną cebulowo-orzechową przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Darioush Signature Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn