Pomarańczowe Muffinki Z Cukinii
Pomarańczowe babeczki z cukinii wymagają z grubsza 35 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 10 i kosztuje 29 centów za porcję. To Śniadanie ma 230 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką sól, rodzynki, cukinię i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Glazurowane Pomarańczowe Muffiny Z Cukinii, Ulubiony chleb z cukinii Naptime Chef (lub babeczki z cukinii), oraz Pomarańczowe muffinki z kwaśną śmietaną z pikantną pomarańczową glazurą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ściśnij cukinię do wyschnięcia; odstawić. W dużej misce wymieszaj mąkę, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól. W innej misce ubij jajka, brązowy cukier, olej, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Złóż rodzynki i zarezerwowaną cukinię.
Napełnij wyłożone papierem kubki na muffinki do dwóch trzecich.
Połącz cukier i pozostałą gałkę muszkatołową; posyp ciasto.
Piec w temperaturze 350° przez 18-22 minuty lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na ruszt.