Pomarańczowe Kardamonowe Roladki śniadaniowe taty
Pomarańczowe Kardamonowe Roladki śniadaniowe taty wymagają ok. 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 232 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 42 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz brązowy cukier, mąkę, drożdże do chleba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Roladki Śniadaniowe Pomarańczowo-Mascarpone, Pomarańczowo-Sernikowe Bułeczki Śniadaniowe, oraz Roladki Śniadaniowe Z Serem Pomarańczowo-Kremowym.
Instrukcje
Skórka pomarańcza; odstawić skórkę na bok. Obrać i nasiona pomarańczy; pokroić owoce pomarańczy na kawałki.
Połącz skórkę i owoce w blenderze i puree.
Wlać miazgę pomarańczową do patelni do chleba.
Dodaj miód, olej, białą mąkę, mąkę pszenną, sól i drożdże do miąższu pomarańczy. Wybierz ustawienie ciasta i uruchom maszynę do chleba. Dostosuj konsystencję do soku pomarańczowego lub mąki, aby uzyskać miękkie, giętkie ciasto.
Po zakończeniu cyklu ciasto podzielić na 2 lub 3 kawałki.
Rozwałkuj do grubości 1/4 cala.
Posypać brązowym cukrem, kardamonem i suszoną żurawiną.
Rozwałkuj ciasto z cukierkami wewnątrz i pokrój 1 do 2 cali grubości.
Umieść rolki na patelni do pieczenia pokrytej nieprzywierającym sprayem. Pozostawić wystarczająco dużo miejsca między rolkami, aby prawidłowo wzrosły.
Odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 25 minut.
Wyjąć z patelni i umieścić na stojaku z drutu.