Pomarańcze Piernikowe
Need a dairy free side dish? Piernikowe pomarańcze mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka imbiru, gingersnaps, pępek pomarańczy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Pomarańcze Szampańskie, Pomarańcze Konserwowane, oraz Pomarańcze Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obierz i przekrój pomarańcze na misce, zastrzegając sok; umieść pomarańcze na talerzu do serwowania.
Przynieś cukier, imbir, 3 łyżki. wodę i zarezerwowany sok do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu; gotować 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia; wyrzucić imbir.
Wlać syrop na pomarańczowe odcinki.
Spróbuj Tego Twista! Klementynki z piernika: zastąpić 4 do 6 obranych i pokrojonych w plastry klementynek pomarańczami. Kontynuuj przepis zgodnie z zaleceniami, zaczynając od kroku 2 (bez zarezerwowanego soku).
Uwaga: Klementynki nie będą miały soku do dodania do syropu, ale pod koniec kroku 2 nadal będzie wystarczająco dużo syropu, aby pokryć owoce.