Polędwiczki z kurczaka z ziołami
Polędwiczki z kurczaka z ziołami mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, zgodny z zasadami FODMAP i Whole 30 jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,67 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka , 17 g tłuszczu i łącznie 331 kalorii . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 35 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka polędwiczek z kurczaka, grubo zmielonego pieprzu, margaryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 63% . Ta ocena jest solidna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również : Flank Steak with Herbed Salsa , Grilled Garlicky-Herbed Shrimp i Herbed Multi-Seed Chickpea Crackers .
Instrukcje
PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita. CZYSZCZENIE: Umyj ręce.
Usuń ochronną polewę lodową z zamrożonego kurczaka, trzymając go pod zimną bieżącą wodą przez 1 do 2 minut. CZYSZCZENIE: Umyj ręce. W małej misce wymieszaj roztopioną margarynę, oregano, rozmaryn, szałwię, sól i pieprz.
Ułóż zamrożone polędwiczki na blasze wyłożonej folią.
Posmaruj równomiernie całą mieszanką ziół.
Piec w temperaturze 375 stopni F przez 18 do 22 minut lub do momentu, aż soki wewnętrzne będą klarowne. (Lub włożyć termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem w najgrubszą część kurczaka. Temperatura powinna wynosić 170 stopni F.)
Jeśli chcesz, podawaj kurczaka z gotowanymi na parze młodymi ziemniakami i zieloną fasolką.
SCHŁODZENIE: Resztki należy natychmiast schłodzić.