Polędwiczki z indyka w glazurze cytrusowej Chipotle

Polędwiczki z indyka w glazurze cytrusowej Chipotle
Przepis na Chipotle Polędwiczki z indyka w glazurze cytrusowej można przygotować w około 30 minut. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 33 g białka i 5 g tłuszczu. Za 2,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, oleju rzepakowego, soku pomarańczowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Indyk w glazurze cytrusowej z sosem Chipotle, polędwiczki z indyka marynowane w soi Chipotle i polędwiczki z indyka marynowane w soi Chipotle.

Instrukcje

1
Indyka posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż indyka na oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
W międzyczasie w małej misce wymieszaj soki, brązowy cukier, melasę i papryczki chipotle; dodać do patelni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 12-16 minut lub do momentu, aż indyk osiągnie 170°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
3/4 łyżeczki Melasy3/4 łyżeczki Melasy
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Przenieś indyka na deskę do krojenia; odczekaj 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4
Gotuj glazurę, aż zgęstnieje, około 4 minut. Indyka pokroić w plasterki i podawać z glazurą. Posyp kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn