Polędwiczki z indyka w glazurze cytrusowej Chipotle
Przepis na Chipotle Polędwiczki z indyka w glazurze cytrusowej można przygotować w około 30 minut. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 33 g białka i 5 g tłuszczu. Za 2,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, oleju rzepakowego, soku pomarańczowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Indyk w glazurze cytrusowej z sosem Chipotle, polędwiczki z indyka marynowane w soi Chipotle i polędwiczki z indyka marynowane w soi Chipotle.
Instrukcje
Indyka posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż indyka na oleju ze wszystkich stron.
W międzyczasie w małej misce wymieszaj soki, brązowy cukier, melasę i papryczki chipotle; dodać do patelni. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 12-16 minut lub do momentu, aż indyk osiągnie 170°.
Przenieś indyka na deskę do krojenia; odczekaj 5 minut.
Gotuj glazurę, aż zgęstnieje, około 4 minut. Indyka pokroić w plasterki i podawać z glazurą. Posyp kolendrą.