Polędwiczki wołowe z sosem morelowym
Polędwiczki wołowe z sosem morelowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 549 kalorii, 55g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 8,04 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, Smalce, pieczeń z polędwicy wiązanej wołowiny i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polędwica wołowa z Wasabi-krem czosnkowy, Polędwiczki wołowe z sosem porto, oraz Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira.
Instrukcje
W dużej żaroodpornej misce moczyć Smalce we wrzącej wodzie, aż zmiękną, 20 minut. Zastrzegając moczącą ciecz, przetrzyj Smalce pod bieżącą wodą, aby usunąć wszelkie ziarna; grubo posiekaj Duże.
Pieczeń doprawiamy solą i pieprzem. W bardzo dużej patelni żaroodpornej roztopić 2 łyżki masła w oleju.
Dodać pieczeń i brązowy na umiarkowanie dużym ogniu z 3 stron, o 4 protokół na stronę. Obróć pieczeń na czwartej stronie i pieczeń przez około 35 minut, lub do natychmiastowego odczytu termometr włożony w środku pieczenia rejestry 125 na rzadkie.
Przenieść pieczeń na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią.
Wyrzucić tłuszcz z patelni i ustawić patelnię na dużym ogniu. Powoli wlać płyn grzybowy, zatrzymując się, gdy dojdziesz do ziarna. Gotować płyn, skrobanie się rumiane kawałki na dnie patelni, aż zmniejsza się do 1/2 puchar, o 3 protokół. Odcedzić płyn przez drobne sito ustawione nad miską.
Wytrzeć patelnię i dodać pozostałe 1 łyżka masła.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół. Wmieszaj w morele.
Dodać śmietanę i zarezerwowany płyn grzybowy i dusić na umiarkowanym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Pokrój pieczeń o grubości 1/2 cala i podawaj z sosem.