Polędwiczki wieprzowe z pikantnym sosem wiśniowym
Polędwiczki wieprzowe z pikantnym sosem wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, bulionu z kurczaka mniej sodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Z Sosem Fig Port, Polędwiczki wieprzowe faszerowane z sosem Marsala-Port, oraz Pieczony Schab z sosem wiśniowo-portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść port w 1 szklance miary. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 20 sekund lub aż bardzo ciepłe.
Połączyć port i wiśnie; przykryć i odstawić 10 minut lub do miękkości.
Czereśnie osuszyć w durszlaku nad miską, rezerwując port.
Mąkę, kolendrę, sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu. Dredge wieprzowinę w mieszaninie mąki. Roztopić masło na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Usuń wieprzowinę; wymieszać w zarezerwowanym porcie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać wiśnie i szalotki. Zmniejszyć ogień; gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać bulion; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Wieprzowina na patelnię. Częściowo przykryć i gotować 10 protokół. Odkryć i gotować 12 minut lub aż termometr mięsa włożony do najgrubszej porcji rejestruje 155 (lekko różowy), obracając wieprzowinę od czasu do czasu.
Pokroić w plastry i podawać z sosem.