Polędwiczki wieprzowe z kompot pomarańczowym
Polędwiczka wieprzowa z kompot pomarańczowym wymaga ok. 2 godziny i 21 minut od początku do końca. Na 1,81 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 241 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz polędwicę wieprzową, mielony pieprz, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z kompot pomarańczowym, Polędwiczki wieprzowe zapiekane z kompot rabarbarowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z kompot pomidorowo-brzoskwiniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wieprzowinę kroimy wzdłuż, kroimy na drugą stronę, ale nie na drugą stronę. Otworzyć połówki.
Umieść wieprzowinę między arkuszami folii; Funt do 1/4 cala.
Połącz 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, kminku i czerwonej papryki w małej misce.
Umyć wieprzowinę mieszanką. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 20 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu.
Dodać 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu, skórkę i kolejne 4 składniki (przez cukier); doprowadzić do wrzenia. Gotować 14 minut lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Lekko schłodzić.
Rozłóż mieszankę cebuli na wieprzowinie; pozostaw 1/2 cala granicy.
Rolka, zaczynając od długiego boku. Zabezpieczyć wieprzowinę drewnianymi kostkami.
Połączyć bulion i wino w dużym holenderskim piecu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj polędwicę; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 15 minut lub aż termometr rejestruje 14
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło. Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia; gotować 8 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki. Odcedzić płyn do gotowania przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Usunąć i wyrzucić drewniane kilofy z wieprzowiny; pokroić w poprzek.