Polędwiczki wieprzowe po meksykańsku
Meksykańskie polędwiczki wieprzowe to danie główne bezglutenowe i bezmleczne . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 255 kalorii , 28 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Mieszanka pieprzu, cebuli, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Podobne przepisy obejmują Meksykańską wieprzowinę z ryżem , Meksykańską szarpaną wieprzowinę w wolnowarze i Autentyczne meksykańskie ciasteczka weselne .
Instrukcje
Wymieszaj przyprawy. Natrzyj mięso olejem i mieszanką przypraw; odstaw na 10 minut.
Za pomocą szczypiec z długimi uchwytami zwilż ręcznik papierowy olejem kuchennym i lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj mięso, przykryte, na średnim ogniu przez 10-12 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Zdjąć z grilla. Przykryć i odstawić na 5 minut przed pokrojeniem.
Aby przygotować salsę, w dużej misce wymieszaj fasolę, pomidory, kukurydzę, cebulę i paprykę.
Wymieszaj oliwę, kolendrę, sok z limonki, kminek, sól i pieprz.
Skropić mieszanką fasoli i wymieszać.