Polędwiczki wieprzowe glazurowane i faszerowane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj polędwicy wieprzowej z glazurą i nadziewanej. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 341 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 9 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz polędwicę wieprzową, sól, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wieprzowa nadziewana polędwicą pomarańczową, Polędwiczki Wieprzowe Szkliwione Figami, oraz Polędwiczki Wieprzowe Szkliwione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Przeciąć wzdłużną szczelinę 3/4 drogi przez polędwicę wieprzową i rozłożyć polędwicę otwartą. Funt mięsa płasko i do 1/4-cala grubości młotkiem do mięsa.
Rozgrzać olej rzepakowy na dużej patelni na średnim ogniu i brązowy spłaszczoną polędwicę w gorącym oleju, o 5 minut na stronę.
Polędwicę przełożyć na talerz.
Masło ciepła na patelni na średnim ogniu i gotować i wymieszać seler i cebulę w gorącym maśle do miękkości, o 8 protokół. Wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, 1 łyżeczkę czosnku w proszku, rozmaryn, sól i czarny pieprz do selera i cebuli.
Otwórz polędwicę i rozprowadzić mieszaninę okruchów chleba na mięso w ciągu 1/2 cala od krawędzi. Złóż polędwicę na farszu i związać ze sznurkiem kuchennym; umieść na płytkiej patelni do pieczenia.
Wymieszać dżem żurawinowy, dżem pieprz Jalapeno, czosnek, i czosnek w proszku razem w misce; rozprowadzić mieszaninę na polędwicy.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż mieszanina dżemu upiecze się w glazurze i natychmiastowy odczyt termometr mięsa włożony do środka farszu czyta 160 stopni F (70 stopni C), 50 do 60 minut.
Odstawić mięso na 5 minut przed odwiązaniem i krojeniem.